Što se dogodilo Srbima , Hrvatima i Bošnjacima (muslimanima), i kako se rodila mržnja.

Kako bismo uspjeli shvatiti što nam se dogodilo, i zbog čega smo se zamrzili, morati ćemo se ponovno vratiti u povijest 2.sv. rata, i još nešto prije.

U Kraljevini Jugoslaviji od kraja 1.sv rata pa nadalje, Hrvati nisu imali baš podjednak položaj s ostalim narodima u državi, pa se njihovo nezadovoljstvo često glasalo. U tom vremenu od kraja rata, tj od 1918.,  Židovi su nekim čudnim okolnostima zauzeli skoro sve važne funkcije u Kraljevini Jugoslaviji, bez obzira na dinastiju Karađorđević. Ne samo to, već su zauzeli gotovo čitavu privredu (Brašno, Voće i Povrće, Koža, Lijekovi, Šećer, Alkohol, Banke), gotovo 80% je bilo u njihovim rukama. Na žalost, većina ministarstva u Kraljevini su u istoj mjeri bila zahvaćena tihom vladavinom Židova, pa tako niti sam kralj nije imao nekog velikog značaja u provedbi vlasti. No, narodima ovih prostora u glavi je bilo da je Kralj KRALJ i da je on apsolutan. Tim načinom upravljanja državom postigle su se dvije stvari: nezadovoljstvo građana i zadovoljstvo bogatih trgovaca i industrijalaca (većinom Židovi).

Od 1918. do 1934. puno je toga na ovim prostorima krenulo na zlo.  U Hrvatskoj se često zabranjivalo pisati latinicom i nije se dozvoljavalo isticati Hrvatsku zastavu. To i takvo vođenje države još i danas djeluje negativno u našim sjećanjima, a krivnja se pripisuje Srpskoj vlasti. No, da li je Kralj imao baš APSOLUTNU vlast, i je li  on mogao to mijenjati?

Pokušavao je, to je sigurno. Uspio nije. Razlog je oduvijek isti. Neprijatelj se uvukao u sve sfere društva i vlasti. Uz pomoć te vlasti, bogaćenje pojedinih grana trgovine bivalo je omogućeno i potpomognuto, dok s druge strane, radnik i seljak bivao je osiromašen.

Što radnik i seljak koji nije pohađao škole i nije poznavao političku situaciju može tada pomisliti?…-Može pomisliti jedino ovo: “Naša država puna je izdajnika i lopova!” …tako je bilo onda, a tako je i danas. Ako bi se u narodu pojavio netko tko bi rekao točno što se zbiva, novine koje su bile u rukama neprijatelja vješto i lukavo bi plasirale patku i stvar bi bila riješena. Sve je teklo “ko po loju”, a kad bi negdje zapelo, nije bilo uopće upitno da li se treba nekog podmazati zlatom. Taj bi “izdajnik” uskoro (kad se ukaže trenutak) bio izvrgnut ruglu i njegovo bi primanje mita bivalo obznanjeno. Gdje i kako? Pa jasno. U Neprijateljskim novinama koje bi se ujedno prikazujući korupciju, dokopale još nečega. Dokopale bi se privrženosti neukog naroda koji bi klicao… “Evo, ovo su jedine naše novine!…Ovi ovdje jedini imaju hrabrosti reći! …. “. Tada bi neprijatelj imao ubijene dvije muhe jednim udarcem.. Uništio bi onog koji se drznuo oponirati, i dobio bi neuki narod koji ih je sada prihvatio kao hrabre i istinske prijatelje novinare. (Pogotovo ako bi žrtva ranije znala kritizirati korupciju.)

Ono što nam skrivaju, a bitno je!

Jedna nam se činjenica skriva. Kada je Kralj Aleksandar odlazio na put u Marseilles 1934. godine , on je mogao birati hoće li ići do Francuske  automobilom, ili će još udobnije vlakom, ili će odabrati najduži put, ali najsigurniji put. MOREM – brodom… Taj put nije samo duljinski najduži već je i vremenski itekako dugačak. Kralj Aleksandar odlučio je da će ići Brodom! Zašto? Razlog je jasan, i to potvrđuje atentat u Marsseillesu. Kralj je iz sigurnosnih razloga odabrao brod, kako bi spriječio atentat koji se mogao izvesti na bilo kojoj dionici ceste, od Beograda do Francuske. Na tom putu kralj je napisao i rekao je javno:… “Kada se vratim iz Marsseillesa, obračunati ću se s Jevrejima u ministarstvima, i uništiti ću Masoneriju.” Uz sve sigurnosne mjere, Kralj je ubijen.

Tko ga je ubio i što znamo o tom čovjeku? Ubio ga je Vlado Šofer.

Tko je Vlado Šofer i zašto je on mijenjao ime?

Vlado Šofer bio je samo šofer, ili drugim riječima Vozač u kraljevskom voznom parku. Vlado se rodio u Bugarskoj i to od oca i majke ŽIDOVA, a ime mu je bilo Vlado Georgijev Černozemski, da bi naknadno promijenio ime u Veličko Dimitrov Kerin. Mi smo u školi učili samo jedno…. “Kralja je ubio Vlado ŠOFER”…. Tko je, i zbog čega, po treći put skrivao ubojičino pravo ime i porijeklo? Tko, i zbog čega još dan danas u školama djecu uči na površan način tako da bi dječji mozak prihvatio,… Vlado kao ime,… a Šofer kao prezime? Naravno, učili su nas da je Bugarin….

-To je točno kao što je točno da se ovca koja se izlegla u Sloveniji može predstavljati kao Slovenka i još će nam u školi o njoj govoriti.

Ovca je ovca, gdje god se ona izleže. Hrvat je Hrvat, bio on rođen u Angoli ili na Sibiru. Srbin je Srbin, bio on rođen u Hrvatskoj ili u Kanadi. Na to bi svako trebao biti ponosan. Zbog čega bi Židov trebao skrivati da je židov i zbog čega bi čovjek trebao mijenjati ime ako nema što kriti? Jako je bitno i znakovito još nešto.. Želim znati razlog zbog kojeg nam naše državne i školske institucije kriju istinu o tom atentatoru, revolucionaru i ubojici ?

Nakon ubojstva Kralja Aleksandra, situacija u zemlji se još više pogoršava, a Židovi-Masoni zauzimaju još oštrije stavove prema Hrvatima. No, kako su oni često mijenjali imena, mi Hrvati smo ih vidjeli kao Srbe. Mnogi će sada reći: “Pa nije nas židov žandar mlatio palicama i zatvarao. Židovi su bankari, a ne žandari!  Mlatio nas je Srbin.” Da istina je, mlatio nas je i Srbin, a ponekad čak i Hrvat Žandar. Tko je dao naredbu je bitno, a ne tko sprovodi naredbu. Danas naša policija, ne svojom voljom, vrši i osigurava deložacije naših građana koji su OPLJAČKANI bankovnim kamatama. Njima je naredio netko!…. Tko?… Je li to Hrvat? …Meni se čini da je “netko”uspio po Nti put zakonom ozakoniti pljačku i otimačinu. Sve se to čini u korist BANKARA! Znamo tko su ti bankari i znamo da Hrvati kroz povijest nisu bili poznati po tome. .. Williem Shakespeare nam je jasno rekao tko su Mletački Trgovci i na koji način naplaćuju kamatu… Sada možete i sami zaključiti tko je i kako uspio promijeniti Hrvatske zakone i tko tjera naše Policajce da čine zlo svom narodu. Nemojmo biti naivni pa kriviti svoje… To neprijatelj uspijeva, ali neće vječno. Sada ako razmislite možete sami i zaključiti tko je i zašto naredio da se tlači sve Hrvatsko u doba Kraljevine.

Njemački preporod!

U Njemačkoj 1933. dolazi na vlast Adolf Hitler i on se  u startu obračunava sa Židovima u vlasti, medijima, školstvu, kulturi, a posebno se obračunava s Bankarima. Židove se izbacuje sa svih funkcija u državnoj vlasti i postiže se ekonomska neovisnost. Država naglo cvate, a narod se veseli i po prvi puta u povijesti stvarno uživa. Židovi zadržavaju svoje medije i konstantno i bezobzirno propagiraju komunizam i demokraciju, te na sve prljave načine blate novu Nacional-Socijalističku progresivnu vlast.  Ne polazi im za rukom, jer Njemački narod se ujedinio i napokon je otvorio oči vidjevši u živo da su upravo Židovi i kočili njihov napredak i umjetno stvarali bijedu i glad. To ne može nitko poreći.

Okolne zemlje, pa tako i Jugoslavija gledaju  taj napredak i kao što je i normalno, od vlasti očekuje da slijedi Njemački primjer. Vlast se pokušava praviti da ne čuje svoj narod, a narod je još glasniji tako da se diljem Hrvatske organiziraju nevjerovatni masovni prosvjedi građana i traži se da se Židovima smanji mogućnost pljačke i vođenja naroda u propast. Prosvjedi se masovno organiziraju u svim većim i manjim gradovima Hrvatske, ali o tome se u školama ne uči. Ja se opet pitam zašto? To je povijest, zar ne? Iz povijesti se uči kako nam se greške ne bi ponovile. No, greške se konstantno ponavljaju, a mi ih vidimo kao da dolaze po prvi put. To je tako jer nam netko vješto skriva povijesnu istinu.

Godine prolaze, Njemačka raste, narodi gledaju, a u Jugoslaviji se priprema uništenje i likvidacija dinastije Karađorđević po istom sistemu koji su izveli Židoboljševici u Rusiji 1917. godine. Židovi-komunisti Staljin, Lenjin, Trotski i drugi na lukav i podal način dok je Ruska vojska na Krimu, a Kremlj je nezaštičen, prave prevrat. Komunisti su već bili nahuškali radnike promovirajući im ljudska prava i iskoristili su priliku dok nema vojske i navukli narod da zaposjednu Kremlj i svrgnu dinastiju Romanov. Nakon kraćeg bijega Romanovi bivaju uhvaćeni i cijela kraljevska porodica zajedno s djecom i ostalima biva smaknuta na grozan način. Bez ikakvog objašnjenja KOMUNISTI uništavaju kraljevsku diktaturu i uvode Diktaturu Proletarijata. Tada započinju masovna ubojstva svih Pravoslavaca i svih inteligentnih i malo bogatijih ljudi. Istovremeno se izgladnjuje narod i oduzima se stoka , žito i oruđe , sve u IME NARODA. Kojeg NARODA – ja se opet pitam? Židovskog NARODA, Partizanskog NARODA, Komunističkog NARODA! To je istina.

Kraljevina Jugoslavija 1941., Trojni pakt i invazija.

Regent Pavle, koji je vodio državu u ime kralja saznavši da se priprema atentat i da će Jugoslavija pasti pod komunističku čizmu, juri u Berlin i 24.03.1941. potpisuje Trojni Pakt. Taj će potpis potvrditi moje stavove. Već  par dana nakon toga generali u vojsci i židovi u ministarstvim dižu strahovitu bunu i pokušavaju ponoviti povijest iz Rusije 1917. Na tu prijetnju Hitler šalje pomoć potpisnicima pakta i s vojskom vrši INVAZIJU kraljevine. Borbe se u Jugoslaviji vode jako kratko, ali Mladi Kralj Petar biva na neki način “otet” i odveden u London. Tamo po mom mišljenju biva držan kao taoc, no prema njemu se ponaša kao da je gost.  Odmah se u Jugoslaviji sastavlja nova nacionalna vlada i uspostavlja se red. Hitler svojim dolaskom Hrvatima pruža mogućnost otcjepljenja i ostvaruje se tisućljetni san Hrvatskog naroda. Dobili smo svoju državu! NDH. Nijemce smo dočekali s oduševljenjem, a Srbija je spašena od totalne propasti pod čizmom žido-boljševika (barem trenutno).

Trgovina i međunarodni odnosi između nove Srbije i naše NDH se održavaju normalno i u prijateljskom raspoloženju. U Srbiji se vrše masovna zatvaranja Komunista, kao i u Hrvatskoj. Ponovno se događa školsko čudo. Učili su nas da se vrši masovni progon Židova i Partijaca , a nisu nam rekli da su ti Komunisti i partijci u velikom broju, čak 90% sve ŽIDOVI. Naših ljudi u tom zlu gotovo da nije bilo.

Rat je završio kako je završio. Kod nas su pobijedili Židoboljševici Antifašisti, drugim riječima PARTIZANI. Što sad mislimo o svemu kad znamo da su Partizani diljem Europe bili teroristička banda sastavljena od Židova? Što sad mislimo kad znamo da su naši ljudi samo pod prijetnjom i silom išli u to zlo? Što sad mislimo kad znamo da su Židovi masovno mijenjali imena kako bi postali Srbi ili Hrvati, pa nam se predstavili kao Partizani? Danas bi nam moglo postati puno jasnije zbog čega su židovi morali u logore, i zbog čega su oni koji nisu bili upućeni na rad morali nositi židovsku oznaku na rukavu. Napomenuo bih još jednu važnu činjenicu koja je bila propisana zakonom. Zakon u NDH je židovima po rasi zabranjivao svako sudjelovanje u državnoj vlasti, a pogotovo obnašanja zadaća u vojsci. Kako bi se omogućilo lojalnim Židovima, sposobnima za vojnu službu da doprinesu izgradnji države, takve se je upućivalo na privremeni i povremeni rad u logorskim tvornicama za izradu raznih materijala važnih za obranu domovine.Velika većina lojalnih Židova dobivala bi oznaku “Počasni Arijevac”, koja bi dokazivala njihovu vjernost državi, te bi kao takvi bili smatrani ravnopravnima domaćem narodu i kao takvi uživali su veliko prijateljstvo. (Nakon rata, nova ih je komunistička vlast prikazala kao neprijatelje, izdajnike naroda, progonila ih i ubijala.) Zbog toga nam danas govore kako su komunisti progonili Židove.

Neću sada ulaziti u povijest Jasenovca. Neću namjerno, jer želim da tu povijest sami istražite i sami donesete zaključke.  Reći ću vam ono što dokazuju svi mogući arhivski dokumenti koji se mogu pronaći. Ustaše i Četnici nisu NIKADA imali niti jedan okršaj među sobom, već su često surađivali u obrani svojih naroda. Sporadičnih incidenata je bilo, no taj je broj doista zanemariv. Ove činjenice upućuju da među nama nije bilo nikakve vrste odmazde, a kamo li nekakvih paljenja crkava, sela, ubijanja popova i svećenika ili hodža, a pogotovo nam to dokazuje da nije bilo nikakvih zvjerskih masakara nad civilima Hrvatske, Bosne i Srbije. Ove činjenice vam mogu ukazati tko je činio to zlo za koje smo mi optuženi.

Bleiburška tragedija!

Na Blaiburškom polju povrh stotina tisuća Hrvata, Slovenaca, Bošnjaka i drugih (vjerovatno preko milion).. nalazilo se i oko 120 000 Srpskih Četnika i Srba sa svojim porodicama. Bježali smo zajedno pred krvožednim antifašističkim noževima.  Zašto bi mi Hrvati, Srbi i drugi trebali bježati od svojih osloboditelja? Ja to jednostavno ne razumijem. Zašto bi se ja kao Hrvat trebao bojati za svoj život, ako dolazi Hrvatski Partizan da me oslobodi? Zašto bi se “ja” kao Srbin trebao bojati Srpskog Partizana? Kako je moguće da bježimo od svojih? Zašto nas je taj NAŠ pobio u milionima u svibnju 1945. na najokrutnije moguće načine? Zašto se Srbima krije da su Četnici bili na Blaiburškom polju s mojim Ustašama. Ja znam odgovore, a vi ih pokušajte sami naći. Možete krenuti samo jednim putem. Putem logike koja će vam pokazati istinu.

Mržnja između nas!

Mržnju između Hrvata i Srba stvorio je isti režiser koji i danas radi sve filmove. Tako je radio, pisao, snimao ili drugim riječima lagao i laže i dan danas. Jasenovac je poslužio kao stvoren za napraviti mržnju. Srbi su nas zamrzili misleći da smo ih ubijali, a u nama je ta laž napravila osjećaj krivnje i teret. Na svu sreću dokumenti nam pokazuju istinu i danas ja osobno ne nosim nikakvu krivnju koja se pripisuje našim djedovima. Zapravo ponosan sam na svaki korak koji su napravili naši djedovi u NDH. Još uvijek će se naći oni koji će sve ove moje riječi i razmišljanja u svojim glavama pokušati obraditi na pogrešan način. Reći će mi “Ova tvoja Ustaška propaganda neće proći” ili će mi reći da mi “Skrivena Četnička opravdanja neće proći”.. Takvima se samo nasmijem i poručujem im: – Dajte me pokušajte na bilo koji način opovrgnuti, pa ću vam pokazati koliko je istina jako oružje. Postanite ljudi već jednom, nemojte svakim danom postajati zvijeri koje nas rade svojim kopijama. Mi imamo svoje narode i zemlje, i tradicije i religije. Borimo se za svoje i poštujmo tuđe. Gajim i nadu i uvjerenje da će ovi prostori i narodi biti oštar kamenčić u pijesku, koji će neprijatelju oderati masku s lica..

Pitanja vezana za ovu temu slobodno postavljajte. Potruditi ću se odgovoriti na svako. Naravno, jasno mi je da se u par stranica teksta ne može sve objasniti i ne zamjerajte što nisam bio opširniji.

Robert Tonja..

Oglasi

3 thoughts on “Što se dogodilo Srbima , Hrvatima i Bošnjacima (muslimanima), i kako se rodila mržnja.

  1. Robi mislim da sam ti pričao detalj oko ubistva Kralja…praded mog kolege bio mu je u pratnji…tokom ukrcavanja na brod došla je direktiva da se stalna pratnja vrati za Beograd. Kralja je obezbedjivala vojska i vojna obavestajna sluzba a ne tajna policija…a vojska je bila puna agenata Mi6…konačno oni su i izveli puč 41e…kada je pratnja stigla u Beograd i kada je stigla vest o atentatu odmah je puštena zvanična priča da ustaše stoje iza atentata…kome je to bilo na korist?…pa nije teško zaključiti…prvo Pavelic je u to vreme bio u Italiji i pod stalnom prismotrom talijana koji su u to vreme bili saveznici Jugoslavije…drugo sumnjam da su ustaše u to vreme mogle da organizuju takav poduhvat u zemlji bez logistike i na tudjem terenu…treće da je to bila istina Artuković nikada ne bi bio oslobodjen u Jugoslaviji na sudjenju vezanom za atentat…četvrto na prvoj proslavi godinu dana NDH u Zagrebu 42e gost je bio francuski advokat koji je branio Pavelića i tom prigodom sam Pavelić je i tada negirao učešće u atentatu (gledao sam video snimak)…tako ako svi pogledamo istini u oči sve ce nam biti jasno…

    Liked by 1 person

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s